Vo Vranove sa uskutoční zhromaždenie delegátov SŽK

05.04.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 5. apríla (TASR) - Delegáti Slovenskej živnostenskej komory (SŽK) sa v piatok 8. apríla stretnú na svojom zhromaždení vo Vranove nad Topľou na východe Slovenska. Hlavnými témami stretnutia budú otázky daňovej a odvodovej reformy, ako i podpory podnikateľského prostredia.
Zástupcovia živnostenského stavu na Slovensku sa podľa tlačovej správy SŽK zúčastnili v uplynulých týždňoch na niekoľkých rokovaniach s predstaviteľmi politických strán, poslancami, členmi vlády a prijali stanovisko k návrhu reformy odvodových povinností živnostníkov a samostatne zárobkovo činných osôb.
Zásadne nesúhlasia s tým, \"ako je táto reforma pripravovaná a predkladaná širokej verejnosti s cieľom poukázania na skutočnosť, že živnostníci sú tí, ktorí neplatia dostatočne do poisťovní\", uvádza sa v tlačovej správe SŽK. Podľa jej zástupcov je potrebné rokovať o prípadných zmenách zákona so stavovskými organizáciami živnostníkov na základe osobitných štúdií. \"Tieto následne pripomienkovať a vzájomne zosúladiť do spoločného reformného kroku, ktorý bude prezieravý nielen vo financiách, ale aj v oblasti zamestnaneckej politiky štátu v dlhodobom časovom horizonte,\" uvádza sa v stanovisku SŽK.
 

Vyberte región